mandag 4. mars 2013

Hendelser i det nye året

Parade

I januar ble vi spurt om vi ville være med på «dans», som vi trudde var en form for folkedans. I begynnelsen sa vi egentlig nei, men til slutt ble alle de 4 norske jentene med (Martha, Katrine, Gina og meg). Da vi hadde sagt ja fikk vi høre at vi måtte betale «litt» for disse draktene, for de måtte bli skreddersydd.  Det viste seg også etter vært at dette ikke var noe form for folkedans, men rett og slett en form for Cheer liding… Jeg hadde jo egentlig sagt at jeg aldri skulle bli med på Cheer liding igjen, men før jeg viste orde av det stod vi og øvde på dette… Vi ble faktisk dratt ut av timene for å øve, på noe jeg ville kalt en svert enkel dans. To dager før vi skulle opptre fikk vi draktene, skoene og stokkene. Det som egentlig skulle være så billig måtte vi betale 65 dollar, altså betale 360 kr, for klær som vi mest sannsynlig aldri kommer til å bruke igjen.  Det var stor stas for de aller flest å se «hvite» i paraden, og det var mange om skulle bli ta bilde av, med oss etter på. I etter tid var vå både glad for å ha deltatt, men ikke minst for å være ferdig.  




Karneval
Det store i Ecuador er karneval, dette varer nesten i hele to uker. Det vill si at alle går å spruter vann, matolje, maling, melblanding, gjørme og enn hva mer de greier å finne på å lage… Disse dagene var vi for det meste meg ungdomsgruppa, og de lot oss skjenne det! De var i ekstase over at de kunne dynke oss, uten at vi kunne si noe tilbake, eller at vi greide å ta noe spesiell hevn. En søndag etter gudstjenesten, skulle vi vadre rundt i byen med ungdomsgruppa, for å ha «litt» vannkrig… Alle som så oss spruta oss ned! De sto på lasteplanet, på balkonger eller bare i gatene, men alle var «bevæpnet» med noe de kunne hive på oss! Jeg ble i alle fall gjennomvåt fem ganger, om ikke mer. Det var utrolig gøy, men også ekstremt kaldt! Forestill dere å bli kasta kaldt vann på, også er det ikke noe sol ute, og du er på over 3000 moh., det sier seg selv at det blir kaldt! Etter noen dager med karneval, var vi helt nødt for å stenge oss litt inne i huset, for vi hadde ikke noe mer tørt tøy, også hadde ikke den O’store karneval dagen begynt enda. Den 12. februar (den O’store karneval dagen), ble vi invitert i bursdagsfeiringer til Daniel (han er i ungdomsgruppa, og er en av de eldre), som foregikk i huset til han og hans mor. Det viste seg at egentlig var ikke de andre fra ungdomsgruppa invitert, men det hindret dem ikke fra å komme… Derfor etter vi hadde spist var det krig på høyt nivå! De hadde jo selvfølgelig med seg en bil med lasteplan, hvor de hadde masse vann. Etter vannet var brukt opp var det så mye gjørme over alt, at vi rett og slett begynte å dynke hverandre i gjørma, det var oss norske som dynka flest i gjørmebadet! Vi norske gav dem i alle fall en skikkelig fight! 






Besøk
Den 14. februar ankom mamma, pappa og Anne (vår lillesøster) Quito, der Gina og jeg møtte dem på flyplassen med velkomst ballonger.  Den første dagen dro mamma, Gina, Anne og meg til Otavlao, der vi tokk er og handlet en hel masse! Vi handlet souvnirer, skinn jakker, skinn sko, skinn vesker og mye mer! Neste dag dro vi videre til Baños, der var vi to dager og badet i varme kilder, og drev med ekstremsport. Deretter dro vi videre til Cañar, der vi bor nå og hvor mamma og pappa bodde før. Her var vi tre dager, hvor vi dro på uendelige mye visitter, og hvor vi handlet mer.  Sitte stopp på turen var Cuenca, der vi var to dager, og besøkte alle de norske der, og gav dem sjokolade og brunost.


Bryllup
Dagen mamma, pappa og Anne dro, skulle Gina og jeg i bryllup til Karoline (en norsk jente, som vi har blitt kjent med) og Carlos (min språklærer).  Vielsen var først i en katolsk kirke, hvor det ble en del kulturkrasj ettersom vi ikke er vant med å gå i katolske kirker, men veldig morsomt å være med på. De hadde bestilt en buss til de som ikke hadde bil, til festlokalet etterpå, hvor vi fikk servet helstektgris, med poteter og "mote". Utover kvelden ble det mye dans, lek og moro! Ett superkoselig bryllup!

-Skrevet av Ellen Maud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar